No cóż Panowie dzięki za Wasze wypowiedzi to była moja pierwsza trasa tym autkiem być może coś jest nie tak będzie trzeba zrobić jej kolejny teścik przy najbliższej okazji.
[O2] [OctaviaII 1,9 TDI] Jaka prędkość max bez chipowania si
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez py1szczak2Odbiegnę jeszcze od tematu - jak mogę sprawdzić jaki mam rodzaj silnika wiem że 1,9 TDI ale skąd mam wiedzieć czy to BXE - BKC czy coś tam jeszcze innego ???
ps: to ja swoim AGR wczoraj 190km/h bez problemu a to stara kupa jest :P
Komentarz
-
-
zgadzam z rekinem, biały się raczej coś jest zwalone z turbiną i na każdym biegu muli, nie tylko na max speedzie. albo ma jakies błędy ten silnik, może już łapie dziury...turbawa, do regeneracji..może powoli, albo zaworek..siada
[ Dodano: Sob 26 Wrz, 09 16:24 ]
sprawdz..dobrze przed kupnem , bo sie w koszta wepchasz - najlepiej u dobrego mechaniora i vaga tez podlacz
Komentarz
-
-
Powiem inaczej: jeździłem Octavią TDI 90km i szła jak rakieta, gdzie osiągnąłem prędkość ok. 170 (poleciałaby więcej ale droga się skończyła) a jak jeździłem próbnie tym który chcę kupić TDI 110km szedł jeszcze lepiej na każdym biegu i dobiłem do ok. 120km/h, więcej w mieście jeździć nie będę
Sprzedawca mówi, że przy ok. 150-160km/h turbina się "wyłącza" natomiast po odpaleniu silnika już jest wszystko cacy.
PS. Tłumaczy to tym, że auto było jeżdżone głównie w mieście i nie osiągało dużych prędkości i turbina się zabrudziła czy coś w tym stylu... Dlatego pytam ile coś takiego i czy jest w ogóle możliwe wyczyszczenie turbiny? Czy podłączając pod VAGa program wykryje jakieś błędy itp? I to samo pytanie, ile takie sprawdzenie komputerem kosztuje i gdzie najlepiej robić (ASO Skoda czy może jakiś warszat)?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BialySprzedawca mówi, że przy ok. 150-160km/h turbina się "wyłącza" natomiast po odpaleniu silnika już jest wszystko cacy.
Zamieszczone przez BialyCzy podłączając pod VAGa program wykryje jakieś błędy itp? I to samo pytanie, ile takie sprawdzenie komputerem kosztuje i gdzie najlepiej robić (ASO Skoda czy może jakiś warszat)?VW Vento 1.9TDI 1Z ++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Bialypy1szczak2 - I doszedłeś co jest z autkiem?
Oglądałem dziś Octavię i właściciel powiedział, że przy ok. 150-160 silnik słabnie. Mówi że wyłącza się turbina, bo trzeba ją przeczyścić
No to chyba mam problem po przeczytaniu tego http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...tlauf&start=30 troszkę zaczynam się obawiać o i tak już pusty portfel.
Może za delikatnie się obchodzę z moją Czeszką i po prostu trzeba jej wstawić w piz....
albo dolać jakiegoś wspomagacza do baku w celu przeczyszczenia silnika ????Pozdrawiam Piotr
Komentarz
-
-
ja swoja byla 1.9 tdi 105 km doszedlem do 180 i przy tej przedkosci odcinalo juz,zrob jak koledzy radzo podlacz vaga powinno cos pokazac czy lapie jakies bledy.Skoda Octavia II 1.9 TDI BJB 105/250 niestety juz nie ma(ale w pamieci pozozstanie
obecnie Skoda Octavia II 2.0 TDI 187 km i 390 Nm + banan na twarzy
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...ck+king++dachu
Komentarz
-
-
Bradley Silnik ma 110km czyli na zwykłej pompie. Więc co radzisz konkretnie? Jechać na warsztat, podpiąć VAGa i ewentualnie pytać się ile kosztuje czyszczenie turbiny? Bo jeżeli turbina "dogorywa" to na pewno nie kupię autka...
EDIT: py1szczak2 ja jestem z KruszwicyPowiedz mi jak znajdziesz usterkę i za ile ją Ci naprawili. Jeżeli nie będzie drogo to jade po Octavię
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Bialypy1szczak2 ja jestem z KruszwicyPowiedz mi jak znajdziesz usterkę i za ile ją Ci naprawili. Jeżeli nie będzie drogo to jade po Octavię
Pozdrawiam Piotr
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BialyPowiem inaczej: jeździłem Octavią TDI 90km i szła jak rakieta, gdzie osiągnąłem prędkość ok. 170 (poleciałaby więcej ale droga się skończyła) a jak jeździłem próbnie tym który chcę kupić TDI 110km szedł jeszcze lepiej na każdym biegu i dobiłem do ok. 120km/h, więcej w mieście jeździć nie będę
Sprzedawca mówi, że przy ok. 150-160km/h turbina się "wyłącza" natomiast po odpaleniu silnika już jest wszystko cacy.
PS. Tłumaczy to tym, że auto było jeżdżone głównie w mieście i nie osiągało dużych prędkości i turbina się zabrudziła czy coś w tym stylu... Dlatego pytam ile coś takiego i czy jest w ogóle możliwe wyczyszczenie turbiny? Czy podłączając pod VAGa program wykryje jakieś błędy itp? I to samo pytanie, ile takie sprawdzenie komputerem kosztuje i gdzie najlepiej robić (ASO Skoda czy może jakiś warszat)?
ty na poważnie czy jaja sobie robisz???
p.s z tą rakietą to chyba przesadziłeś :PW moich żyłach płynie etylina a sercem jest Turbina
Komentarz
-
-
Co Cię tak bawi? Nie znam się, to się pytam prosta sprawa.
No rakieta to chodziło mi o to, że ładnie szedł, wkręcał się na obroty. Nie mówię, że jakiś od razu demon prędkości, ale na brak mocy przy wyprzedzaniu nie narzekałem. Ale to kwestia gustu, jeden będzie mieć 150KM i powie, że mało.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BialyCo Cię tak bawi?
PS. Tłumaczy to tym, że auto było jeżdżone głównie w mieście i nie osiągało dużych prędkości i turbina się zabrudziła czy coś w tym stylu... Dlatego pytam ile coś takiego i czy jest w ogóle możliwe wyczyszczenie turbiny?.
Co ma jazda w mieście do tego??? czyli co ktoś jeździł w zakresie obr 900-1600???? :PW moich żyłach płynie etylina a sercem jest Turbina
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AlkazarU mnie obok włącznika świateł jest niewielka nalepka serwisowa z VW, że jest blokada elektroniczna do prędkości max 190 km/h. Silnik TDI 77 kW.
:lol: to spore ograniczenie by założyli... jak fabrycznie maks to 192km/h...
a ta naklejka nie ma przypadkiem czerwonej obwódki jak znaki pokazujące dopuszczalną prędkość? 8) jeżeli tak to ta naklejka informuje, że opony(przeważnie zimówki) masz z indeksem T - tzn. do 190km/h
Komentarz
-
-
Po przejechaniu wczorajszej trasy Toruń - Bydgoszcz max prędkość osiągnięta to 165km/h pedał wgnieciony w podłogę do oporu auto nabiera jeszcze prędkości ale bardzo po mału dosłownie w ślimaczym tempie porównując przyśpieszenie od 0 do 160 km/h żadnych trybów awaryjnych,żadnego spadku prędkości do 120 km/h,żadnych komunikatów na wyświetlaczu więc wydaje mi się że gdybym miał dłuższy odcinek ładnej trasy może udało by się wycisnąć więcej ale - właściwie po co ???.
PiotrPozdrawiam Piotr
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rekinCo ma jazda w mieście do tego??? czyli co ktoś jeździł w zakresie obr 900-1600???? :PVW Vento 1.9TDI 1Z ++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez py1szczak2Może za delikatnie się obchodzę z moją Czeszką i po prostu trzeba jej wstawić w piz....
albo dolać jakiegoś wspomagacza do baku w celu przeczyszczenia silnika ????O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
Komentarz